Squid raamtextiel

Squid raamtextiel

Maak kennis met het merk Squid. Squid is een merk in een bijzondere soort raamtextiel. Het is geen raamfolie, maar het is textiel en dus PVC-vrij. Het raamtextiel heeft een aantal zeer interessante specificaties:


Veelzijdig
Squid is een veelzijdig materiaal. Het raamtextiel is, in tegenstelling tot pvc raamfolie, geschikt voor ieder type raam. Heb je HR++(+) glas of hoogrendementsglas? Geen enkel probleem! Omdat het Squid textiel open ademend raamtextiel is, houdt het geen warmte vast en kan het dus niet zorgen voor thermische breuken. Squid kan temperaturen aan tot maar liefst 60 graden en is brandvertragend M1/B1, dit betekent dat het textiel gebruikt kan worden in ruimtes waar strenge brandnormen gelden.

Squid is een raamtextiel met open weefselstructuur waardoor zonlicht zachtjes gefilterd wordt. Het uitzicht naar buiten blijft intact. Ook is het mogelijk om van buiten naar binnen te kijken, dit is echter wel wat lastiger en afhankelijk van het verschil in het licht buiten en binnen.

Stijlvol raamtextiel
Naast dat Squid erg veel interessante specificaties heeft, is het ook nog eens bijzonder stijlvol. Het is, in tegenstelling tot plastic raamfolie, een textielsoort wat zorgt voor een chique en warme uitstraling. Het is ook zo dat Squid niet 'gewassen' dient te worden, maar dat het eenvoudig met een microvezel doek, een zachte borstel of de stofzuiger te ontstoffen is. Squid is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Dit maakt het mogelijk om een kleur te kiezen welke bij jouw interieur past.

Squid als zonnewering
De warmte van de zon wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt geen luchtlaag tussen de textiel en het glas van je raam. Daarnaast reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo houd je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

Kortom: 
- 137 cm breed
- Geschikt voor ieder type raam
- Eenvoudig aan te brengen
- Bestand tot een temperatuur van 60 graden
- Brandvertragend M1/B1
- Zonreflectie: 25% (tot 3°C koeler in je huis)
- Geschikt in vochtige ruimtes (badkamer, keuken, waskamer etc.)

Ook als u het geplaatst wilt hebben bent u hier aan het juiste adres.